Alliance Bernstein berättar för klienter Bitcoin har en roll i tillgångsallokering

Alliance Bernstein har berättat för sina kunder att bitcoin har en roll i investeringsportföljer. Chefen för portföljstrategiteamet för företagets forskningsarm sa att han har ändrat sig om bitcoin efter att ha tidigare sagt att det inte hade någon plats i investeringsportföljer.

Alliance Bernstein rekommenderar tilldelning av Bitcoin

Alliance Bernsteins Inigo Fraser-Jenkins berättade enligt uppgift till klienter på måndagen att han har ändrat sig om bitcoin. Fraser-Jenkins var en gång skeptisk till bitcoin och sa till kunder 2018 att bitcoin inte hade någon plats i investeringsportföljerna. Men i en anteckning till klienter på måndagen skrev han:

Jag har ändrat mig om bitcoins roll i tillgångsallokering.

Alliance Bernstein (AB) är ett ledande globalt investeringsförvaltnings- och forskningsföretag med 631 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning. Fraser-Jenkins är co-chef för portföljstrategiteamet vid Bernstein Research, forskningsgruppen för Alliance Bernstein. Han började sin karriär på Bank of England och ledde Nomuras globala kvantitativa strategiteam innan han gick med i Bernstein 2015.

Fraser-Jenkins listade flera coronavirus-pandemidrivna

Fraser-Jenkins listade flera coronavirus-pandemidrivna faktorer som har gjort bitcoin till en attraktiv tillgång för investerare, inklusive ökad finanspolitisk expansion och utsikterna till inflation och skattehöjningar. Han utarbetade:

Kryptos attraktioner är det som också gör dem potentiellt en irritation för beslutsfattare. Cryptos har en plats i tillgångsallokering … så länge de är lagliga.

„Den större roll som regeringar sannolikt kommer att spela i ekonomier gör kryptos potentiellt mer tilltalande“, menade Fraser-Jenkins. ”Samma krafter kan också hindra krypto. Om de kommer i vägen för genomförandet av politiken, kan regeringar försöka begränsa dem. ” Alliance Bernsteins analytiker tvivlar dock på att regeringar kommer att förbjuda bitcoin eller andra kryptovalutor.

Flera andra faktorer har hjälpt Fraser-Jenkins att ändra sig om bitcoin. Till exempel påpekade han att bitcoins volatilitet har minskat avsevärt under de senaste tre åren, vilket gör det till en mer attraktiv värdebutik, och dess relativa volatilitet mot både guld och aktier har sjunkit till historiskt låga nivåer.