Anthony Scaramuccis hedgefond har köpt 25 miljoner dollar i Bitcoin. Scaramucci sa att den senaste pressen med institutionella investeringar i Bitcoin påverkade hans beslut.

Scaramucci’s Hedge Fund köper 25 miljoner dollar i Bitcoin, citerar Michael Saylor som inflytande

I korthet

Anthony Scaramuccis hedgefond har investerat 25 miljoner dollar i Bitcoin.
Fonden, som började handlas idag, ska öppnas för allmänheten i början av nästa månad.
Scaramucci sa att hans intervju med Michael Saylor påverkade hans beslut.

SkyBridge Capital, den New York-baserade hedgefonden som grundades av den tidigare Vita Husets kommunikationsdirektör Anthony Scaramucci, har investerat 25 miljoner dollar i Bitcoin, berättade Scaramucci för CNBC idag.

SkyBridge Bitcoin Fund, som igår registrerade sig hos US Securities and Exchange Commission, började handla idag med 25 miljoner dollar i Bitcoin investerat av SkyBridge. Fonden kommer att välkomna investeringar från externa investerare den 4 januari, säger Scaramucci.

„Du måste antingen acceptera att Bitcoin är en värdebutik eller inte“, sa han till CNBC. „Efter att ha gjort forskningen tror vi att det är det. Och med tanke på det monetära utbudet och den globala centralbankens samordning just nu kommer detta att vara en mycket stark tillgångsklass under det kommande decenniet,“ sa han.

Anthony Scaramuccis $ 9,3 miljarder fonder registrerar sig för Bitcoin-investering

Scaramucci sa till CNBC: „Vi skulle gärna ha använt fonden för tre eller fyra månader sedan,“ men tror att Bitcoin ännu inte har nått sin topp. „Detta är något som har kraschat uppåt under de senaste två och en halv till tre veckorna“, sa han.

För att avskräcka investerare från att vända aktier i sin Bitcoin-fond för en snabb summa har fonden genomfört en tre veckors lång innehavsperiod, sa han. „Det här är en tillgång som kan gå upp 2 / 3x härifrån“, sa han – och han vill inte att hans kunder ska missa.

„Tills det ärligt talat finns en ETF eller ett kundkonto någonstans där människor kan hålla Bitcoin, kommer detta att vara ett sätt att demokratisera Bitcoin,“ sa han.

Fonden kommer dock endast att öppnas för ackrediterade investerare, vilket SEC definierar som någon med en årlig inkomst på 200 000 $ eller en institution med 5 miljoner dollar i tillgångar. SkyBridge, som grundades 2005 och är baserat i New York, förvaltar 9,3 miljarder dollar i tillgångar.

Scaramucci sa att hans intervju med Michael Saylor på SkyBridges konferens, SALT, påverkade hans beslut.

Saylor har köpt över 1 miljard dollar i Bitcoin, hävdade Saylor på Twitter i helgen. Idag twittrade Saylor, „Bitcoin är som ett batteri laddat med monetär energi.“