Bitcoin Voorlopers Brock Pierce en Kanya West Doe mee aan de presidentiële race van de VS in 2020.

De crypto-industrie beweegt zich geleidelijk aan in de mainstream politiek nu verschillende voorstanders van Bitcoin en blockchain hun intentie hebben uitgesproken om zich kandidaat te stellen voor de 59ste vierjaarlijkse presidentsverkiezingen.

Nieuwe rapporten onthulden dat Brock Pierce, mede-oprichter van de grootste emittent van stablecoin, Tether, zich onafhankelijk zal opstellen tijdens de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen die gepland zijn voor 3 november 2020.

Pierce is pro blockchain en heeft verschillende bedrijven met betrekking tot blockchain mede opgericht, waaronder EOS Alliance, Blok één, Blockchain Capital, en Mastercoin (eerste ICO). Hij is ook voorzitter van de Bitcoin Foundation, een Amerikaanse non-profitorganisatie die in 2012 is opgericht.

Naar verluidt heeft de medeoprichter van Tether een lange relatie met de voormalige Chief Strategist van president Donald Trump, Steve Bannon. Dit zou een aanmoediging kunnen zijn voor zijn wens om onafhankelijk te strijden.

Brock Pierce is niet de enige crypto-vriendelijke kandidaat bij de komende verkiezingen. Gisteren deelden de beroemde Amerikaanse kunstenaar en de echtgenoot van Kim Kardashian, Kanye West, dat hij zich ook kandidaat stelt voor de presidentiële zetel.

West is ook een Bitcoin en blockchain voorstander. Hij kondigde de ontwikkeling aan op Twitter, zei hij:

We moeten nu de belofte van Amerika waarmaken door God te vertrouwen, onze visie te verenigen en onze toekomst op te bouwen. Ik ben kandidaat voor president van de Verenigde Staten.

De Amerikaanse rapper kreeg duizenden positieve reacties van zijn fans, waaronder de populaire SpaceX-oprichter en Bitcoin Profit die van Elon Musk hield en zei dat hij de ambitie van het Westen volledig zal steunen.

Nog steeds op de presidentiële race, bevestigden de populaire cryptostier en de Brits-Amerikaanse computerprogrammeur John McAfee eerder dat hij ook het belang heeft om president van de VS te worden en dat hij zich kandidaat zal stellen voor een derde partij.

Andrew Yang trekt zich terug

Andrew Yang, een andere Pro-blokketen, was ook van plan zich kandidaat te stellen voor het Amerikaanse presidentschap. Op dat moment werd er een campagne gelanceerd voor Bitcoin-donaties om zijn streven te ondersteunen. In maart kondigde Yang echter aan dat hij zich niet langer kandidaat zal stellen voor de verkiezingen van 2020. Hij steunde toen Joe Biden als president.

Ik ben de wiskundige, en uit de cijfers blijkt dat we deze race vanavond niet gaan winnen, dus vanavond kondig ik aan dat ik mijn campagne opschort„, zei Yang.

Met Andrew Yang uit de Amerikaanse presidentiële race, zijn er momenteel drie pro-Bitcoin kandidaten die vechten voor het uitvoerend bureau van de president. Als een van deze kandidaten als winnaar uit de bus komt, zouden ze de eerste Bitcoin-vriendelijke president in de Verenigde Staten worden.